Пета, последна контролна среща, изиграха срещу отбора на Тервел футболистите на Калиакра Каварна преди началото на  есенния полусезон на Североизточната "В" аматьорска група.  Играчите на Иван Райчев постигнаха победа с 6:1, внушителният  резултат може да се приеме като знак за лидерските амбиции на  тима от Каварна. 

Преди първия съдийски сигнал отец Василий отслужи водосвет  за здраве на състезателите и успех през предстоящия шампионат. Със съдействието на Фенклуб "Калиакра" бяха представени и  играчите, на които ще се разчита. Новият наставник на Калиакра изрази задоволството от  старанието на момчетата по време на лятната подготовка. 

"Доволен съм, но дали подготовката е ефективна ще проличи по време на първенството" каза Иван Райчев. Според него съставът  почти е избистрен, очакват се само още две момчета, през тази  седмица ще се изясни ще дойдат или не. "Амбицията ми е победа във всеки мач. Запознах с  възможностите на играчите и затова твърдя, че целите, които си  поставям, са реални и изпълними", заяви старши треньорът на  Калиакра. /БТА