Калиакра Каварна ще започне първенството в единната Б група с 22-ма футболисти, обяви днес за БТА президентът на клуба Венцислав Василев.

За първи път от много години насам 7 местни момчета ще бъдат картотекирани в състава, което е рекорд в новата история на клуба. През миналата година футболистите, родени в Каварна били трима, а сега са добавени още четири.

Сигурни нови попълнения са Живко Динев от Сливен, Мариян Иванов от Черноморец Поморие, Янчо Андреев и Виктор Митев от Черно море, юношата на Левски Денис Николов, Иван Петков от Спартак Варна, както и вратарите Християн Славов от Черноморец Поморие и Димитър Илиев, който е под наем от Левски.

Джунейт Яшар и Александър Събев не тренират с отбора, тъй като имат разтежения. За Камерун си замина и 18-годишният централен нападател Фока, който ще подава документи за работна виза.

Контролната среща на отбора с Черноморец в Бургас, предвидена за вторник, се измества с половин час по-късно, обяви Венцислав Василев. Първоначалната договорка беше мачът да започне в 18.00 часа, но сега двата отбора са се разбрали за 18.30 часа.

Останалите проверки до началото на първенството Калиакра ще проведе при домашни условия, а последната с Несебър ще се играе на стадиона в Обзор. На 28-и юли в Каварна гостува Добруджа от 18.00 часа, а три дни по-късно Светкавица от 20.00 часа. На 1-и август Калиакра приема Спартак 1918 (Варна) от 18.00 часа, а на 4-и играе с Несебър от 18.00 часа в Обзор.