Някогашният член на Първа лига Калиакра (Каварна) не се яви в трети мач през тази есен в Североизточната Трета дивизия и по Наредба БФС трябва да ги извади от първенството. Каварненци днес не пристигнаха за срещата с Устрем (Дончево) от 14-ия кръг.

Преди това те пропуснаха визитата на Черноломец (Попово) в 11-ия кръг заради повреда в автобуса, а миналата седмица не се явиха за регионалното дерби с Добруджа (Добрич). Калиакра беше член на българския футболен елит до 2012-а година, след което изпадна във Втора и в последствие в Трета лига.

Така с две неявявания по неуважителни причини и едно с обяснение за авария в автобуса само в рамките на есента, ситуацията изглежда доста ясна за Зоналния съвет на БФС във Варна - а именно наказване с изваждане от групата.

Ако това се случи, Североизточната Трета лига ще продължи първенството с 12 отбора, след като и Локомотив (Русе) напусна преди началото на сезона.

Ситуацията в двете Северни Трети лиги от години не се подобрява, което е логично на фона на демографските проблеми в тази част на страната, както и липсата на икономическа подкрепа. БФС обаче не предприема реформи и така дивизиите в третото ниво на футбола у нас остават четири./БТА