Черно море спечели убедително първата си контрола по време на подготовката за новия сезон. Варненци надделяха над Калиакра с 6:1.

Домакините започнаха отлично срещата и още в 3-та минута можеха за открият резултата. Дончо Атанасов бе изведен отляво в наказателното поле на гостите и стреля силно по диагонал, но вратарят на Калиакра изби топката в корнер.

В 8-та минута футболистите на Черно море отбелязаха попадение.

Мирослав Манолов се пребори за топката пред наказателното поле на Калиакра, видя излезлия напред вратар на гостите и с точен и техничен прехвърлящ удар реализира за 1:0.

В 20-та минута отличната реакция на вратаря на гостите предотврати сигурен гол като спаси опасен удар на Георги Илиев. В 29-та минута Мирослав Манолов реализира втория си гол в срещата. Той бе изведен от Християн Попов напредна с топката и точен удар по диагонал реализира гол за Черно море.

В 50-та минута домакините реализираха нов гол чрез Ермес Паломино. Нападателят бе изведен от Християн Попов, вратарят на Калиакра излезе извън наказателното поле да избие топката, но бе преодолян от Паломино, който напредна и от 2-3 метра вкара третия гол за Черно море.

СНИМКИ: Черно море започна с разгромна победа в контролите

източник: Gong.bg

В 57-та минута гостите организираха страхотна триходова контраатака Джунейт Яшар - Фабрис Фока - Иван Петков, но вратарят на Черно море Китанов парира удара на Петков. В 69-та минута отново Иван Петков можеше да вкара гол за Калиакра, но вратарят на Черно море спаси удара.

В 79-та минута Стамен Ангелов бе изведен отляво, напредна в наказателното поле на гостите и пусна топката към Илиян Капитанов, който от няколко метра реализира четвъртия гол за Черно море. В 85-та минута Георги Илиев довърши гостите с пети гол със страхотен удар от над 20 метра. Две минути по-късно Ермес Паломино реализира още един гол за Черно море след като бе намерен с отличен пас от Стамен Ангелов.

СНИМКИ: Черно море започна с разгромна победа в контролите

източник: Gong.bg

В 89-та минута Калиакра вкара почетен гол чрез юношата на Черно море Димитър Кунев.

СНИМКИ: Черно море започна с разгромна победа в контролите

източник: Gong.bg

Следващата контрола на Черно море е на 12 юли във Велико Търново срещу Етър. Двубоят е от 11 часа.

СНИМКИ: Черно море започна с разгромна победа в контролите

източник: Gong.bg