Отборът на Черноморец Бургас победи тима на Калиакра Каварна с 3:0 в предпоследната контролна среща на тима преди началото на шампионата.

Резултатът беше открит в 6-та минута от Марко Родригес, който стреля от границата на наказателното поле и не остави никакви шансове на стража на гостите. В 19-та минута бургазлии удвоиха преднината си. Централният нападател от Камерун, който е на проби в тима, беше хубаво изведен и с много елегантен удар прехвърли вратаря за 2:0. До края на полувремето домакините имаха още няколко добри възможности за отбелязване на гол. Уатара и Родригес бяха с най-добри шансове пред вратата на гостите.

През втората част бургазлии отново владееха инициативата, но по-рядко стигаха до голови ситуации. Крайното 3:0 беше оформено 15 минути преди края на срещата. Автор на попадението стана португалецът Фонсека, който също е на проби.

Черноморец с класическа победа срещу Калиакра

Неприятно впечатление през първата част остана изключително грубата игра от страна на гостите. Принудително за „акулите“ напуснаха двама основни състезатели. Лъчезар Балтанов излезе със спукана глава след сблъсък с противников играч, а капитанът Ванчо Траянов беше много грубо фаулиран и също не можа да продължи срещата. Състоянието му тепърва ще се изяснява.

Последната контролна среща на Черноморец е тази събота срещу тима на Берое. Мачът ще се играе в Стара Загора, като часът ще бъде обявен допълнително.