Калиакра Каварна победи Локомотив София с 5:4 след изпълнение на дузпи и се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на България. Резултатът в редовното време и продълженията бе 1:1.

Червено-черните поведоха в 20-ата минута, когато Преслав Йорданов напредна отдясно и върна топката в наказателното поле към Димитър Телкийски, който с хубав удар прехвърли вратаря Бахтерлиев за 1:0.

Каварненци изравниха в 69-ата. Защитата на железничарите изби лошо топката, от това се възползва Георги Кичуков, който с премерен удар от 12-13 метра я вкара в десния ъгъл на вратата на Галев, въпреки опита на стража на гостите да избие.

Калиакра изхвърли Локо София след дузпи

източник: снимки: Gong.bg, Светослав Табаков

Резултатът се запази 1:1 в редовните 90 минути, а и след края на двете 15-минутни продължения за да се стигне до изпълнението на 11-метрови наказателни удари.

При дузпите играчите от Каварна бяха по-добри, като точни бяха Филип Филипов, Георги Коруджиев, Детелин Димитров и капитанът Иван Райчев, който отбеляза победното попадение. Единствен за Калиакра пропусна вкаралият в редовното време Георги Кичуков, който е юноша на железничарите.

За Локомотив София фатални пропуски от бялата точка направиха Преслав Йорданов и Коста Янев, докато своите изпълнения вкараха Марчо Дафчев, капитанът Кристиан Добрев и Димитър Телкийски.

Калиакра изхвърли Локо София след дузпи

източник: снимки: Gong.bg, Светослав Табаков