Треньорът на Калиакра Радостин Трифонов остана доволен след равенството като гост 1:1 с Миньор в Перник. Той добави, че футболистите на тима имат да взимат по една заплата, която обаче се очаква да бъде изчистена през следващата седмица.

Ето какво заяви Трифонов след мача от 12-ия кръг в А група:

Радостин Трифонов, треньор на Калиакра: През тази година това е наша първа точка като гости, а всяка точка в нашето положение е жизненоважна. Бяхме решили да играем за победа, но с оглед на това как влязохме в мача, мисля и 1-ата точка е добре.

Така се получи, защото те играха много директно, с дълги пасове и нямаше как да ги пресираме. Но с оглед на някои неща около футболния клуб, изборите и неяснотата дали ще го има този отбор, точката е добре. До края има три кръга и мисля, че в тях можем да спечелим 4 точки. Изпадането не стои на дневен ред.
Имаме да получаваме по една заплата, но кметът на нашия град заяви, че тази седмица тези пари ще бъдат изчистени на играчите. Според мене, отборът тръгна слабо, защото започнахме с 11 нови футболисти този сезон. А такъв отбор, ако не стартира добре в първенството, после проблемите се задълбочават.

Миналата година обаче пак стартирахме така, но след това нямахме проблем с оставането в групата. За нас са важни мачовете срещу отборите от долната половина на таблицата. Виждате как е първенството- има 4-5 отбора с много пари, после още толкова по-средна класа и останалите сме на едно ниво. Получава се с тези директни мачове нещо като първенство в първенството. За нас сега е важно да подобряваме играта, но паралелно с това трябва да се борим и за точки, защото те ще ни оставят в групата. Но ако сте гледали внимателно нашите мачове, вероятно сте забелязали, че причина за всичките ни загуби са много груби грешки.