Литекс спечели резонни три точки от Калиакра, след като се наложи с 2:0 в Каварна, в гостуване, отложено от 13-я кръг. Ловчанлии нямаха много чисти голови положения, но реализираха достатъчно, за да стигнат до успеха. Домакините от своя страна сътвориха невероятни възможности да покосят вратата на Литекс, но пропуските костваха точките на аутсайдера в А група.

Мачът от есенния полусезон трябваше да се играе през ноември, но тогава Литекс помоли за отлагане, заради големия брой национални състезатели от младежката селекция, които играят за „оранжевите“, а тогава имаха квалификации за Европейско първенство.

СНИМКИ: Пет месеца по-късно, Литекс си взе своето в Каварна

източник: pfclitex.com

Двубоят в мразовитата Каварна премина при сравнително добри обороти, но и двата състава не бяха особено атрактивни в атака. Литекс реализира две от редките си положения, и в 18-та и 60-та минути Георги Миланов и Николай Бодуров бяха точни, и двата пъти след асистенции на Христо Янев.

В 18-та минута Янев прати топката след заучено положение в наказателното поле, а с шут по тревата на Георги Миланов от 12-тина метра откри резултата. В 60-та минута след центриране от корнер, пак на Янев, вратарят Григоров увисна, и Николай Бодуров с глава направи 2:0.

Двете най-добри ситуации в мача бяха за Калиакра, в 32-та и 46-та минути, но и в двата случая Милен Бонев ги пропусна, а с това не успя да донесе поне равенство за домакините. В първия случай Бонев на празна врата от шест метра стреля над гредата, а след това от пет метра би в ръцете на Илко Пиргов.

СНИМКИ: Пет месеца по-късно, Литекс си взе своето в Каварна

източник: pfclitex.com

Първото полувреме бе по-интересното от двете, а след почивката почти до гола, любопитните моменти бяха дело на Христо Янев, бил на половин метър от гредата от пряк свободен удар, и на Никасио.

След като падна и второто попадение, мачът съвсем загуби интрига, и макар че Калиакра не се отказа да търси вратата на Пиргов, твърде рядко стигаше до нея. Литекс опита да организира комбинации в противниковото поле, но повече тестваше различни схеми, отколкото успяваше да направи нещо по-интересно.

Така Литекс си тръгна очаквано с три точки от Калиакра, но си остава доста зад лидерите в А група. „Оранжевите“ са пети с 31 точки. Каварненци са със седем точки, предпоследни в подреждането.

СНИМКИ: Пет месеца по-късно, Литекс си взе своето в Каварна

източник: pfclitex.com