Славия постигна изключително трудна победа с 2:1 над Калиакра пред около 500 зрители на стадиона в Каварна в мача от 23-ия кръг на А група. Домакините поведоха в резултата в началото на второто полувреме след гол на Джунейт Яшар и грешка на вратаря на „белите“ Емил Петров. Японецът Тайсуке Акиоши изравни за 1:1 в 87-та минута, а Даниел Златков в 89-та минута донесе пълния обрат за столичани.

Мартин Кушев реши да запази Живко Желев и не го пусна в игра, тъй като бранителят има натрупани 4 жълти картона и при още един, можеше да пропусне предстоящата среща с ЦСКА. Липсата на Желев даде отражение в играта на Славия в защита, която все пак допусна само едно попадение в Каварна.

През първото полувреме двата отбора създадоха по едно по-сериозно положение, като имаше доста брак в играта им. В 27-та минута Джордж Уеа пропиля отлична ситуация за Калиакра, а малко преди почивката, Николай Божов стреля хубаво от пряк свободен удар, но топката мина над напречната греда на Цветан Димитров.

Комична ситуация, която можеше да бъде с цената на попадение, се получи в 49-та минута – върната топка към Цветан Димитров, вратарят на Калиакра се подхлъзна, но точно преди топката да премине гол линията и я изчисти. Гостите претендираха, че топката е влязла във вратата с целия си обем, но главният рефер Иван Кирилов бе категоричен.

Първото попадение в мача дойде малко по-късно след нова вратарска грешка, но този път на Емил Петров. В 55-та минута Джунейт Яшар центрира в наказателното поле на Славия, топката тупна пред Петров, след което изненада вратаря и влезе в мрежата на „белите“ за 1:0 в полза на Калиакра.

Точно когато домакините вече се виждаха победители, японецът Акиоши вкара първото си попадение в А група. Той се разписа в 87-та минута за 1:1 след като разстреля отблизо Цветан Димитров.

Само две минути по-късно селекцията на Мартин Кушев стигна до пълен обрат. В 89-та минута Богомил Дяков центрира в наказателното поле от фаул отдясно по нападението, Даниел Златков с глава вкара на Цветан Димитров за 2:1.

След успеха, Славия се изкачи на 6-та позиция в таблицата с 43 точки, колкото има и Локомотив Пловдив. Калиакра пък остана на 15-та позиция с 10 точки.