Отборът на Черно море не остана по-назад от Лудогорец, който разгроми юношите на Миньор със 7:0, и на свой ред се отчете със 7 попадения в 24-ия кръг на родната А група. „Моряците“ не пожалиха борещия се за оцеляване Калиакра и след есенното 5:0 сега ги победиха с категоричното 7:1. В герой за домакините се превърна капитанът Георги Илиев, който се отличи със страхотен хеттрик.

В 19-ата минута публиката на стадион "Тича" стана на крака и аплодира капитанът на българския национален отбор Стилиян Петров, като по този начин засвидетелства своята подкрепа към него в борбата му с левкемията.

Мачът не започна с по-сериозен домакински натиск, но Черно море бавно и методично овладя центъра на терена. В 11-ата минута капитанът Георги Илиев изпълни ъглов удар отляво по атаката на своя тим, централният бранител Живко Атанасов се извиси в наказателното поле на гостите и с глава прати топката в левия ъгъл на Цветан Димитров за 1:0.

В 20-ата минута капитанът на Калиакра Детелин Димитров трябваше да напусне терена поради контузия, а съмненията за скъсани връзки в коляното. На негово място се появи Георги Кичуков.

Вторият гол не закъсня и падна от дузпа в 23-ата минута. Мирослав Манолов бе изведен чудесно очи в очи срещу вратаря, финтира го и бе спънат от Димитров. Главният съдия Георги Йорданов нямаше друг избор, освен да посочи бялата точка и да санкционира вратаря с жълт картон. Зад топката застана Георги Илиев, докато Манолов бе изнесен извън терена, за да му бъде оказана медицинска помощ. Капитанът на „моряците“ бе безпощаден и с точен удар в левия горен ъгъл покачи на 2:0.

Манолов пък така и не се върна в игра, като в 27-ата минута бе заменен от Румен Николов. 3 минути по-късно преднината на домакините стана класическа. Футболистите на Стефан Генов получиха право да изпълнят пряк свободен удар отляво на наказателното поле. Илиев центрира и другият централен защитник Александър Александров отблизо преодоля Цветан Димитров. При този резултатдвата тима се оттеглиха на почивка, а гостите успяха да стигнат само до един опасен удар с глава на Герасим Заков.

И втората част започна с бърз гол за домакините, като в 56-ата минута резервата Румен Николов вкара с лекота след центриране на Сашо Александров отдясно.

Резултатът набъбна до 5:0 само 9 минути по-късно, когато Георги Илиев прониза за втори път Цветан Димитров със зрелищна странична ножица от границата на наказателното поле.

В 75-ата вече обезверените гости си отбелязаха автогол. Павел Ковачев нещастно засече топката във собствената си врата, след като преди това Фернандес копна топката елегантно над вратаря, но тя срещна гредата и се върна назад. Затичалият се Маджиров обаче не успя да спре навреме и я вкара за 6:0.

Илиев оформи своя хеттрик 2 минути преди края на редовните 90, като от воле зад точката за изпълнение на наказателни удари пробва колко здраво е опъната мрежата зад Димитров.

Гостите стигнаха до почетното си попадение в добавеното време, като юношата на Левски Иван Цачев бе оставен непокрит и от упор разстреля останалия почти без работа в двубоя Петър Денчев.

Победата временно изкачи Черно море на 7-ото място в класирането пред Славия и зад Локомотив Пловдив, които преди своите срещи от кръга също имат 43 точки. Калиакра пък остават предпоследни на 15-ата позиция с 10 точки, на 8 зад Локомотив София, който е първият отбор над чертата.