Без по-голяма част от титулярите си Локомотив Пловдив победи с 2:1 като гост Калиакра Каварна и завърши отлично седмицата, в която се класира за полуфиналите за Купата на България, след като отстрани драматично Левски на 1/4-финалите.

Край морето тимът на Емил Велев бе без контузените и наказани Даксон да Силва, Сержиньо, Джереми Родригес, Здравко Лазаров, Михаил Венков и Базил де Карвальо, но въпреки това стигна сравнително лесно до успеха, след като домакините не впечатлиха.

Локо Пловдив поведе с 2:0 в Каварна след по-малко от половин час игра. В 23-ата минута, когато топката стигна до Даниел Георгиев и той шутира неспасяемо ниско по тревата.

В 28-ата минута Илиян Йорданов центрира от фаул, защитник изби кълбото, което попадна в краката на Драги Коцев и той границата на наказателното поле нанесе безкомпромисен удар под гредата, с който удвои резултата.

Калиакра заигра по-добре в началото на втората част и вкара единственото си попадение в 70-ата минута. След пряк свободен удар топката беше центрирана в наказателното поле, там Герасим Заков овладя и мигновено от десетина метра стреля в близкия ъгъл за крайното 1:2.

С този успех Локо Пловдив запази шансовете си да се пребори за четвъртото място в А група, като е на седма позиция, на четири точки зад четвъртия Черноморец Бургас. Калиакра Каварна върви към Б група, като е предпоследен, на цели 7 точки зад спасителното 13-о място, на което в момента е Ботев Враца.