Водачът във временното класиране Лудогорец за малко да стъпи накриво срещу непретенциозния отбор на Калиакра, след като победи измъчено с 2:0. Двата отбора стояха равностойно на терена през първите 45-ата минути, като гостите от Каварна можеха да поведат още в 13-ата минута чрез Иван Цачев, но ударът му премина на сантиметри от страничния стълб на вратата пазена от Гулобович. Попаденията дойдоха през втората част, когато футболистите на Ивайло Петев вдигнаха темпото и успяха поведат чрез Александров в 69-ата минута. Гостите се опитаха отвърнат на натиска, но така и не успяха да върнат гола. В края на мача, в даденото от съдията продължение Кабаселе направи резултата 2:0.

През първата част на мача двата тима стояха равностойно, като дори Калиакра имаше първи възможността да поведат. Още в 13-ата минута Иван Цачев се откъсна добре в наказателното поле, успя да стреля опасно, но ударът му премина на сантиметри от страничната греда. При ответната атака, Лудогорец можеше да промени двете нули на таблото, но ударът на Миро Иванов не успя. Няколко минути по-късно хубав удар на Гъргоров срещна напречната греда на врата, пазена от Цветан Димитров. Така резултата остана непроменен до края на първото полувреме.

Вторите 45-ата минути преминаха далеч по-динамично. Още в 46-ата минута футболистите на Ивайло Петев можеха излязат напред в резултата, но Димитров успя да изчисти. Така или иначе, Лудпогорец успя да поведе чрез Михаил Александров, който бе изведен добре в наказателното поле и вкара своето второ попадение с екипа на тима от Разград.

До края на мача, въпреки желанието Калиакра да вземе поне точка в двубоя, домакините наложиха своето надмощие. В 76-ата минута влезлият като резерва Кабаселе можеше да удвои, но ударът му бе твърде неточен. Три минути по-късно каварненци останаха с човек по-малко след като Антон Димитров получи втори жълт картон и респективно червен за грубо нарушение срещу голмайстора Александров.

В края на двубоя играта се накъса много заради непрекъснатите нарушения, които извършваха играчите и на двата отбора, а в добавеното от съдията време, Кабаселе се възползва от хубаво центриране в наказателното поле и с глава направи резултата 2:0.

След тази победа Лудогорец продължава да води във временното класиране с актив от 35 точки, а Калиакра остава в зоната изпадащите с 6 точки.

При евентуален успех на ЦСКА в неделя над Литекс, футболистите на Димитър Пенев ще имат възможността отново да се изравнят по точки с Лудогорец.