Локомотив София отново не успя да победи като гост Калиакра. На стадиона в Каварна двата тима направиха 0:0 в мача от последния 15-и кръг за есенния полусезон. Само преди три дни пък двата отбора направиха хикс в редовното време, но в среща от турнира за Купата на България.

Двата тима поделиха по точка в борбата за оцеляване. „Железничарите“ остават на 11-та позиция с 13 точки, на три над чертата от зоната на изпадащите. Калиакра пък е на 15-та позиция със 7 точки.

В днешната среща, Димитър Телкийски започна на пейката, като се появи през второто полувреме в игра, но само след 12-ина минути отново напусна терена. Още преди двубоя полузащитникът се оплакваше от болежки, които не му позволиха да играе повече.

Локо Сф пък игра 20 минути с човек по-малко на терена, след като в 71-та минута Иво Иванов видя за втори път жълтия картон и напусна терена.

Двата тима направиха изключително слабо първо полувреме, като най-сериозното положение дойде в самия край на частта, когато Антон Петров не успя да се възползва от грешка в отбраната на гостите и стреля с глава в аут.

След почивката играчите вдигнаха оборотите, но така и не успяха да стигнат до гол в една от двете врати.

Преди началото на мача, феновете на Локо Сф наградиха футболиста на Калиакра Юлиян Петков, за 150 мача в А група. Петков е юноша на столичните „железничари“.