Отборите на Миньор Перник и Калиакра Каварна завършиха при резултат 1:1 в първия мач от 12-ия кръг на родната "А" група. Двата тима не показаха нещо по-запомнящо се през първото полувреме и се оттеглиха на почивката без отбелязани попадения. Крум Бибишков откри резултата в 61-ата минута след отсъдена дузпа в полза на Миньор, а 11 минути по-късно Четин Садула успя да изравни. След този мач, Калиакра остават предпоследни в класирането, а Миньор Пк са 9-ти.

През първото полувреме двата отбора не показаха нищо особено и закономерно се оттеглиха при резултат 0:0. Миньор владееше повече топката, а Калиакра трудно отнемаше.

Всичко по-интересно се случи през втората част, като още в 46-ата минута Яшар стреля силно от 25 метра, но Чворович изби топката в ъглов удар, от който обаче не последва никаква опасност пред вратата на Миньор.

Така се стигана до 60-ата минута, когато Брахими бе спънат в наказателното поле на Калиакра от Ковачев, а съдията Владимир Вълков посочи бялата точка. Точен за тима от Перник бе Бибишков. Той хладнокръвно изведе „чуковете“ напред в резултата след точно изпълнение.

Три минути по-късно, в опит да промени нещата в полза на своя отбор, наставникът на Калиакра Радости Трифонов извърши смяна и на мястото на Юли Петков пусна Иван Цачев.

Въпреки това Миньор продължи да доминира, а в 72-ата минута Бибишков изведе Брахими, който от много добра позиция пропусна да удвои резултата.

Десет минути по-късно Калиакра нанесе своя ответен удар. В 79-ата минута Садула се откъсна сам зад защитата на Миньор и направи резултата 1:1.

До края на мача не последва нищо по-интересно, като единствената по-спорна ситуация бе в 87-ата минута, когато главният рефер спря атака на Миньор заради игра с ръка на Брахими, с което си навлече гнева на щаба на „чуковете“.

След този резултат Калиакра остават предпоследни в класирането, а Миньор заема 9-та позиция.