Калиакра завърши наравно 2:2 срещу Миньор Перник в първия мач от 27-я кръг на А група. Точката поне на теория може да остави още малко каварненци в елита, в случай, че Локомотив София не успее да се наложи над Лудогорец в неделя следобед.

Миньор от сигурната си позиция в средата на таблицата, успя да изиграе пореден добър мач, като и двата състава можеха да се разделят и с пълен актив от точки, и при още по-изразителен резултат, с оглед на положенията, които имаха.

В 14-та минута Миньор откри резултата, с помощта и на Александър Събев, който си отбеляза автогол. Бумела центрира отляво, и Сашо Събев в желанието си да върне топката на вратаря Григоров го подлъга и тя стана неспасяема.

Калиакра обаче бързо се съвзе, и първо Садула пропусна да изравни очи в очи с вратаря в 20-та минута. Минута по-късно Герасим Заков бе вече далеч по-точен, и с премерен удар, от границата на наказателното поле, прати топката под гредата на Банков за 1:1.

В 30-та минута превъзходството на домакините можеше да бъде материализирано, когато Михов фаулира Заков в наказателното поле. Герасим Заков сам застана зад топката, но стреля високо над гредата от дузпата.

По-опасните положения след почивката се случиха пред вратата на Банков. Отново обаче Миньор бе тимът, който излезе напред в резултата, в 65-та минута. След едно нарушение в половината на Калиакра, гостите изпълниха бързо, Бумела центрира отляво, в наказателното поле Ивайло Цветков с глава стреля точно.

Заслуженото равенство бе фиксирано в 85-та минута, когато Заков стреля от около 30 метра, топката рикошира в крак на противников играч, и стана неспасяема за Банков, който бе излязъл напред.

До края на двубоя и двата отбора имаха още по две голови положения, по-чистите в полза на Миньор, като Събев се реваншира за автогола си като изчисти от гол линията в последните секунди от срещата.

До края на първенството Калиакра има мачове с Литекс, Лудогорец и Локомотив София.