Калиакра излиза утре за първа контрола срещу втородивизионния Калатис от румънския град Мангалия. Мачът ще се играе утре от 11.00 часа на стадиона в Каварна, а не както предварително беше обявен в Мангалия. Щабовете на двата съседни града размениха мястото за срещата в последния момент, защото условията в Румъния не позволявали нормална игра.

Тимът от Каварна започна предсезонната си подготовка с трима нови състезатели, двама от които - вратарят Мирослав Григоров и Дарин Андонов, вече са обличали екипа на Калиакра.

Дебют срещу румънците ще имат утре вече подписалият Ангел Маджиров и дошлия за проби за една седмица нападател Иван Площаков. Наставникът на каварненци Радостин Трифонов каза за БТА, че ако таранът не бъде одобрен, ще търси нов нападател.

Играчите на Калиакра се готвят изцяло в домашни условия, а в началото на февруари ще се включат в ежегодния турнир Албена Къп. Преди това отборът ще изиграе четири контроли. След срещата с Калатис каварненци ще премерят сили на 24 януари с Черномрец Балчик. Два дни по-късно Калиакра играе с Черноморец Поморие, а на 28-и януари ще гостува на Добруджа.