Не отиваме в София като обречени, важно е да се представим достойно. Това заяви халфът на Калиакра Стоян Стефанов, който можеше да донесе трите точки на своите срещу Монтана. В интервю за клубния сайт футболистът говори за предстоящия мач с Локомотив, за старта на родното Каляри и за самия себе си. Стефанов е убеден, че тимът му няма да се бори за оставане в групата, а ще радва своите фенове.

- Предстои ви поредно тежко гостуване в София, готови ли сте за него?

- Готови сме да излезем и да покажем най-доброто от себе си. Никой не очаква чудеса от нас, но ние не отиваме в София като обречени. В съблекалнята не се говори, как ще отидем и ще паднем, а че трябва да излезем и да се представим достойно. Мачът с Локомотив няма да е по-различен от останалите, защото ние не делим отборите на грандове и други. Без значение дали играем срещу Локо, Левски или Реал Мадрид, трябва да показваме добър футбол и да радваме феновете.

- Срещу Монтана създаде едно от най-чистите положения в мача, сигурно още те е яд, че не успя да се разпишеш?

- Малшанс – какво друго мога да кажа... Разбира се, че щях да съм много щастлив, ако бях вкарал. Този гол идваше в края на срещата и щеше да ни донесе трите точки. Но дори и най-добрите пропускат, спомняте си дузпата на Джон Тери срещу Манчестър Юнайтед. Обещавам на момчетата, че другия път няма да сгреша.

- Играеш в Калиакра от преди влизането в А група, усеща ли се разликата?

- Има разлика. Напрежението е по-голямо, но лично мен то не ме притеснява. От друга страна е по-лесно, защото в А група се играе футбол. Проведохме пълноценна подготовка, физическото натоварване беше голямо и се надявам, че няма да имаме проблеми.

- Много хора смятат, че Калиакра ще е от т.нар. отбори-еднодневки и побързаха да ви отпишат.

- Така е, но още в първия кръг показахме на хората, че не трябва да бързат да ни отписват. Нивото на българския футбол е такова, че са възможни всякакви изненади и всеки може да победи всеки. Кой би повярвал, че в момента ЦСКА се намира на последно място с нито една точка. Сигурен съм, че няма да изпаднем. Без да се изхвърляме – целта ни е да докажем на всички тези хора, че имаме място в А група.

- Очакваше ли такъв старт и доволен ли си?

- Доволен съм, разбира се. От това по-хубаво няма – стартирахме с победа в София, когато всички ни отписваха. Имаме четири точки от първите два кръга. Не съм го очаквал, но се надявах.

- Разкажи малко повече за себе си, в кои други отбори си играл?

- Юноша съм на Нафтекс. След като завърших 7-и клас напуснах Сливен и се преместих в Бургас, където играх 6 години. Играл съм също така в Сливен, Финландия и Гърция. Последният ми отбор е втородивизионният Кастория . Баща ми е този, който ме запали по футбола. Искам да използвам възможността да благодаря на него, на сестра си Веселина и на цялото си семейство, че винаги са били до мен и са ме подкрепяли.

- По време на контролите демонстрира голям темперамент и си изкара два директни червени картона...

- Просто съм по-емоционален. Не съм груб играч. Повечето от нас нямат опит в А група и е нормално да горим в играта. Трябва ни време.

- Легенди се носят за прасковите, които отглежда семейството ти в Сливен, защо са толкова известни?

- Тези праскови наистина станаха исторически, те са семейна гордост. Веднъж донесох от тях на момчетата и оттам тръгна всичко. Явно са им харесали, защото всеки ден ден ме питат за тях.