Старши треньорът на Литекс Христо Стоичков сподели очакванията си за предстоящата среща с Калиакра пред официалният сайт на клуба. Двубоят е в събота от 20.00 ч.на Градския стадион в Ловеч.

"Гафът на БФС с регламента около квотите за Лига Европа по никакъв начин няма да ни откаже от битката за турнирите. Ще се борим до последно, а това значи победа във всеки мач до края. Така ще бъде и срещу Калиакра. Ние сме сериозен клуб, който иска на терена да се решават нещата. Аз миди не ям и рокмузика не слушам. Затова излизаме с цялата сериозност да покажем футбол, а не да свирим на китари", коментира Стоичков в свой стил.

Стоичков няма да може да използва наказаните Петър Занев и Небойша Йеленкович. След натрупани картони националът "изгоря" за два мача, докато капитанът на оранжевите ще пропусне една среща.

На линия вече са възстановените от контузии Сандрньо и Армандо Ваюши. Те, както и юношите Никола Колев и Кирил Десподов, ще попаднат в разширената група от 22-ма футболисти, които вечерта се качват на лагер в ловното стопанство "Бялка".