Фенклубът на Калиакра дари днес велоергометър и футболен екип на футболиста от Шумен, който преди две години пострада при катастрофа на път за Каварна и се възстановява след като престоя 370 дни в будна кома, съобщи БТА.

Председателят на фенклуба Веско Харизанов научил, че 24-годишния Дарин Тодоров се нуждае от велоергометър от телевизионно предаване тази неделя. Имал уреда, който никога не бил използвал и веднага решил да го дари на нуждаещото се момче.Информирал кмета на Каварна Цонко Цонев, който го подкрепил и осигурил транспорта до Шумен.

Дарин се зарадва най-много на фланелката с номер 10, която е носил в Калиакра Нико Петров, каза председателят на фенклуба.  Дарин и Нико са били юноши в Левски и първи приятели. После пътищата им се разделили, Петров отишъл в Каварна, не след дълго от Калиакра поискали и Дарин да се присъедини към новака в "А" група.

На 17 януари 2010 година тогава 22-годишният Дарин Тодоров, в най-голямата зима, тръгнал за Каварна, но между Шумен и Варна катастрофирал. След точно една година в кома и лечение в Германия и Израел момчето вече се възстановява и се надява, че скоро ще може да облече екипа на Калиакра и да играе за отбора от Каварна.