Отборът на Черно море се наложи с категоричното 5:0 Калиакра Каварна като гост, в последния мач от 9-я кръг на А група. Регионалното дерби се игра във вторник вечерта, след като бе отложен с 24 часа, заради проливните дъждове, лошите атмосферни условия и наводнения терен. След поражението каварненци остават в зоната на изпадащите тимове.

Момчетата на Стефан Генов надиграха тотално своя съперник, който не успя да се противопостави по никакъв начин.

Още в 5-та минута Черно море нацели гредата. Георги Божилов стреля от ъгъла на наказателното поле, но топката отскочи от горната страна на гредата. Последва кратко затишие, като играта се насочи в центъра на терена, а локвите на места затрудняваха футболистите и на двата отбора. В 23-та минута обаче Хермес Паломино проби отдясно по атаката, успя да преодолее двама защитници в наказателното поле, върна назад към капитана Георги Илиев, който с точен удар изведе Черно море напред за 1:0.

Само 7 минути по-късно резултатът набъбна. След прострелно центриране на Дончо Атанасов, Георги Божилов, който бе близо до вратата, засече топката за 2:0.

Едно от малкото по-опасни положения пред вратата на гостите дойде едва след почивката. В 54-та минута при центриране на Яшар, Цачев стреля, топката излезе в аут, но едва след като се удари в гредата.

Към 70-та минута умората нападна играчите на Калиакра Каварна, от което се възползваха гостите от Варна. Сашо Александров навлезе в наказателното поле и разстреля вратаря на Калиакра за класическото 3:0.

В 78-та минута Хермес Паломино стреля от границата на наказателното поле, топката се удари в напречната греда и се оплете в мрежата за 4:0. Последният пети гол в двубоя отбеляза капитанът на победителите Георги Илиев, който с далечен удар вкара за крайното 5:0.

След спечелените три точки „моряците” заемат 8-о място в подреждането, докато Калиакра е на 14-а позиция с 4 пункта, колкото има и състава на Берое.