Ботев Враца почти сигурно може да се чувства участник в А група и през следващия сезон, след като разгроми с 6:2 Калиакра Каварна и по този начин вече е на 11 точки пред „опасната“ зона. Калиакра от своя страна вече има само теоритични шансове да се спаси от изпадане.

Двубоят със сигурност ще бъде запомнен от Иван Коконов, който реализира четири гола за успеха на врачани. Мачът във Враца бе много открит и зрителите успяха да видят цели 8 гола.

Головото шоу започна в 25-а минута, когато Илия Илиев се пребори за топката в наказателното поле, успя да я овладее и да излезе сам срещу вратаря Григоров и от точката на дузпата вкара в долния ляв ъгъл за 1:0.

След 5 минути преднината на домакините бе удвоена. Владинов овладя топката в полето на Калиакра, видя нахлуващия Коконов и му я пусна, той от своя страна надбяга двама защитници, излъга Григоров и без проблеми чукна топката във вратата му.

След нови 5 минути авансът вече бе класически. Джордж Уеа сгреши фатално като подари топката на Коконов, който с красив удар без подготовка от границата на наказателното поле вкара в горния ляв ъгъл.

Голеадата продължи и след почивката, а още в 50-а минута Коконов оформи своя хеттрик, след като засече перфектно с воле центриране на Илиев.

В 61-а минута Калиакра все пак стигна до почетен гол, дело на Герасим Заков от пряк свободен удар.

В 81-а минута Владинов реализира четвъртия си гол. Той се възползва от неуспешен опит за изкуствена засада, оказа се сам срещу Григоров леко вдясно от него и с много точен удар изпрати топката в долния му ляв ъгъл.

В добавеното време на мача отборите си вкараха по още един гол. Първо след успореден на голлинията пас на Кичуков, Четин Садула вкара в опразнената врата, а след това след асистенция на Балтанов, Косьо Мирчев оформи крайното 6:2.