Кметът на Каварна Цонко Цонев е сред най-щастливите хора, не само в Североизточна, но и в цяла България. Неговата голяма любов към спорта и в частност към футбола, му даде повод да е горд и щастлив. Калиакра стигна до полуфинал в турнира за Купата на България. И то след успех срещу елитния Черно море. В Каварна вече мечтаят за финал, макар и да имат и друга мечта - отборът да играе в А група.

„Много сме доволни от успеха ни, гордо заяви Цонко Цонев. На крилете на радостта сме не само в Каварна, но и в цялата община. Победата ни е напълно заслужена. Тя е резултат от пет години пълноценна работа в областта на футбола, изграждането на бази, ДЮШ и представителен отбор. Това е крайния резултат. Който показва, че когато се работи дългогодишно и правилно, резултатите не закъсняват.”

В Каварна гонят като цел влизането в А група и преди мача с Черно море някои се съмняваха, че ще бъде жертван мача за сметка на неделното дерби с водача в Източната Б група Дунав Русе.

„След като сме тръгнали да гоним по-високи цели, няма смисъл да се плашим, категоричен е Цонко. По-добре е да спрем сега по средата на пътя, ако нямаме сили да го завършим. Затова се радвам, че момчетата показаха воля и се раздадоха на терена. Играха много сърцато и се надявам така да продължат и в неделя срещу Дунав.”

Преди четвъртфинала с Черно море кметът на Каварна имаше опасения от евентуалното съдийство. Как оценява реферите, след като е минал двубоят?

„Искам да отбележа много доброто съдийство на тройката, особено на главния съдия Николай Йорданов, заяви Цонев. Този път нашите опасения за необективно съдийство не се сбъднаха и се радвам, че такива млади съдии изнасят такива тежки двубои с много добро съдийство.”

В неделя от 11 часа е дербито на Източната Б група. В Каварна Калиакра приема водача Дунав. Ще се отрази ли победата над Черно море на неделния мач, ако е имало в сряда вечер тържества за класирането на полуфинал?

„Няма никакви тържества, категоричен е кметът на Каварна. Отборът продължава да се подготвя. Ние продължаваме пътя към А група. Няма време за тържества, а имаме много работа. Ще празнуваме, когато влезем в А група. Това е поставената задача пред отбора, а всичко останало е допълнителен бонус за отбора и феновете.”

На полуфиналите се класираха 3 отбора от Б група и елитният Берое. Кметът вече вижда и евентуално участие на финал.

„При тези отбори на полуфиналите, шансът ни за финал се увеличи, смята Цонко. Ще се хвърлим здраво на полуфинала. Надяваме се на добър жребий и участие на финал. Ако може да ни се падне Берое на полуфинал. Ще бъдем домакини. Предният път, когато играхме с тях в Каварна, ги победихме с 2:0, със същия треньор и със същите футболисти. Били са ни вече пациенти, надявам се да ни бъдат отново.”