Старши треньорът на Калиакра Филип Филипов изрази спокойствие и увереност преди утрешния двубой с Монтана, който ще се играе на градския стадион в Каварна. В интервю за клубния сайт специалистът определи съперника като стойностен отбор с качествени футболисти и допълни, че мачът в никакъв случай няма да бъде лесен.

Фичо е наказан за един мач и няма да може да води отбора в първата домакинска среща за сезона. Въпреки това той подчерта, че не съжалява за реакцията си след гостуването в София и изрази надежда, че този път няма да има проблеми със съдийството.

Ето какво още сподели наставникът на каварненци:

Има ли настроение преди утрешния мач?

Разбира се, настроението в отбора е добро, предвид победата с която стартирахме. Когато има настроение нещата се получават.

По-уверени ли сте след успеха над Славия?

Нормално е да има самочувствие, но не смятам, че мачът срещу Монтана ще е по-лесен. Победата над Славия вече е в историята. Във всеки мач трябва да се доказваме и да се раздаваме.

Монтана е един от по-непретенциозните отбори, има ли опасност от подценяване?

Не бих нарекъл съперника непретенциозен. Монтана е един стойностен отбор, който притежава качествени футболисти и добър треньорски щаб. В първия кръг загубиха отчасти защото нямаха късмет. Играят добър футбол и няма място за подценяване.

Наказан сте за един мач и няма да можете да водите отбора, съжалявате ли за реакцията си след гостуването в София?

Не съжалявам. Не смятам, че съм казал нещо кой знае какво. Щом от Дисциплинарната комисия са преценили, че думите ми са били прекалено тежки, нормално е да бъда наказан. Но не мога да не отбележа, че въпросният съдия не получи наряд. Това говори, че и Съдийската комисия си върши добре работата.

Очаквате ли подобни проблеми и в мача с Монтана?

Не обичам да критикувам съдиите и хората, които ме познават, знаят, че се въздържам от коментари. Когато има неволна грешка, не е фатално, стига да не е решаваща за изхода на мача. Ядосвам се когато има тенденция и се свири само в едната посока. Тогава се получава неприятно и хората, които се опитват да си вършат работата, се изнервят. Надявам се, че няма да имаме проблеми със съдийството.

Антон Димитров също е наказан и ще пропусне мача, ще се отрази ли липсата му на отбора?

Антон Димитров е важен играч, но ние разполагаме с 24 футболисти, които трябва да са готови да се включат във всеки един момент и да заместят когото и да било. За мен са важни формата и моментното състояние на състезателите. Не би трябвало липсата на Антон да се отрази на отбора.

В първия мач не взеха участие млади играчи като Димитър Чевев и Иван Здравков, ще им дадете ли шанс срещу Монтана?

Чечев и Здравков се нуждаят от още време. Те са добри футболисти, притежават качества, в тях се наблюдава голямо израстване след подготовката. Няма да е в този мач, но ще получат шанс и ще разчитам на тях.

Предимство ли е, че ще играете мача на осветление?

Предимството няма да е конкретно за нас. И двата отбора ще играят при по-добри условия. Добре е, че няма да играем в топло и задушно време.