Кметът на Каварна Цонко Цонев е на мнение, че оставането на Левски за още ден в града е за доброто на футболистите. Тимът не успя да тръгне днес към София, заради изключително тежката пътна обстановка в областта, вследствие на лошите метеорологични условия.

„Проблемът е, че в Добричка и Варненска област много голяма част от пътищата са затворени и ние сега тръгваме с нашия общински снегорин да почистим пътя за Балчик. Но дори и да стигнат до Балчик, след това участъкът също е проблемен. Много голям риск е и не си струва да се рискува здравето и живота на футболистите, ако тръгнат в момента. Да се надяваме, че утре могат да тръгнат”, сподели кметът на Каварна.

„От снощи има един турски автобус с туристи тук, който вчера не тръгна и днес няма да стане. Пътят до Шабла е непроходим. В града основните артерии са почистени, пътят за морето също, в самия град предвижването с автомобили е възможно. Дори Добруджа проведе тренировка във фитнеса. Проблемите са извън града, където има големи навявания, затова и ние заредихме всички села в областта с продукти от първа необходимост. Вече ако има болни, родилки, хора за хемодиализа ще се извозват допълнително. Това, което зависи от нас го направихме”, каза още Цонко Цонев.

„Лагерът на Левски в Каварна беше една добра реклама за града ни. Първата седмица беше перфектна, тренираха на осветление, абсолютно нормални условия. Втората седмица беше проблемът, но изчистихме помощното игрище, тренираха в спортната залата, която е газифицирана и с климатици. Общо взето мисля, че и двете страни са доволни от това, което успяхме да постигнем в тези условия”, завърши кметът на Каварна.