Старши треньорът на Калиакра Адалберт Зафиров сподели, че е доволен от свършената работа по време на лагера в Дряново и призна, че тимът му очаква старта на първенството с настроение. Непосредствено след официалното представяне на отбора, специалистът говори за предсезонната подготовка, за селекцията на тима и за нагласата преди първия мач с Черноморец (Бургас).

„Започваме новия сезон с огромно желание и много надежди. Настроението го има, надявам се да започнем първенството по най-добрия начин”, подчерта Зафиров.

„Може да се каже, че селекцията на тима все още е отворена и не е изключено привличането на още някой футболист в по-късен етап. Въпреки това смятам, че направихме добър отбор, който ще ни върши работа”, каза още той. Наставникът на каварненци допълни, че са водени разговори относно бъдещето на Четин Садула и не е изключено халфът отново да облече екипа на Калиакра, стига да има желание.

„Доволен съм от подготовката, момчетата си свършиха своята работа. Нека мине първия мач срещу Черноморец, после ще мислим за останалите срещи. Отборът им е почти изцяло обновен, имах повече наблюдения през миналата година”, коментира специалистът. Той добави още, че няма поставени конкретни цели от ръководството и че сам си е поставил за цел да изгради един добър и боеспособен отбор.

„Моите цели и амбиции са да направя един боеспособен отбор, който с играта си да радва не само феновете на Калиакра, но и обикновения наблюдател. Искам моите футболисти да се представят добре във всеки мач, без значение, срещу кого играят”, завърши Адалберт Зафиров.