Старши треньорът на Калиакра Каварна Тони Здравков сподели, че не може неговият тим да се сравнява с шампиона на България Литекс, след загубата с 0:1.

„Позволихме на Литекс много да разиграва топката, отбелязаха един гол през първото полувреме. През второто полувреме ние заиграхме още по-агресивно, стигнахме до ситуации, рискувахме, но не успяхме да реализираме. Беше нормално Литекс да използва празните пространства за контраатака, но не ни отбеляза. Не съм доволен от резултата, но съм доволен от характера, който показахме,” заяви Здравков на пресконференцията след последния мач от А група през есента.

„Футболистите според мен бяха леко притеснени от класата и нивото на Литекс, според мен. Все пак Литекс играе в този си формат от доста време, през първото полувреме доминираше Литекс,” призна Тони Здравков. „Ако сравняваме Каварна с Литекс, нивото е много различно. Литекс разполага с Дока и Том по крилата, Янев в центъра, Миланов, който има голямо бъдеще, и защитата им – ние не можем да се сравняваме с Литекс.”

„Не ни достигна голът, просто не ни стигна самочувствие и точен мерник, не е до късмета,” добави той.

„Претенциите за съдийството са ми само за една ситуация в края на мача, Пламен Николов просто се подхлъзна. Но съдията явно не е преценил така, нормално бе да имам претенции там, но нищо друго,” обясни още специалистът.

За представянето на Калиакра през последните срещи от полусезона, Здравков коментира:„Когато аз дойдох, много хора са си мислили, че я спечелим две точки от шестте мача, я не, а ние спечелихме осем. Дано да се представим по-добре през втория полусезон. Според мен, и вкъщи, и навън играем по един и същи начин.”

За предстоящия сблъсък за Купата срещу Пирин, треньорът каза:„Аз не съм от треньорите, които подценяват мачове. Ако има треньор, който подценява, трябва да си търси друга работа. Нормално беше да пусна резерви срещу Созопол. Съвсем нормално е сега срещу Пирин да излезем с основните си футболисти.”

„Няма да има гръмки имена, няма да има звезди, ще преценим какво ни е необходимо. Имаме идеи в главите си, въпросът е как ще ги развием, защото не можем да си позволим скъпоплатени футболисти,” завърши Тони Здравков за предстоящата зимна селекция на Калиакра.