Полузащитникът Лъчезар Балтанов, който бе преотстъпен от Левски на Калиакра, даде първото си интервю, след като катастрофира в нетрезво състояние часове след победата над Спортинг в турнира Лига Европа. Халфът не пожела да говори много за инцидента, но все пак сподели: „Съжалявам за това, което направих. Естествено е, че няма да се повтори. Не искам да говоря за това”, лаконичен бе Балтанов.

„Дойдох в Каварна, за да изиграя колкото се може повече мачове. Искам от Левски да видят, че заслужавам да се върна там и да заиграя при „сините”. Радвам се, че съм в Каварна, защото отборът има амбиции да играе добър футбол и да е по-напред в подреждането”, отбеляза още Балтанов.

Той призна, че е предпочел Каварна, заради треньора Тони Здравков, с който работиха в Левски. „Момчетата са много готини. Тук са и други от Левски, като Цецо Димитров, Майкъл Тевия и Шмедин. С Цецо сме в една квартира и си помагаме с каквото можем”, допълни той.

Балтанов категорично заяви, че не би прибягнал до ход, като на друг „син” юноша, Четин Садула, който е пред договор с ЦСКА. „Няма как да стане. Аз съм левскар от малък, няма да предам „синята” идея”.

„Говорих с Георги Иванов и се разбрахме да премина в Калиакра. Знам, че от Левски ще продължат да ме следят. Трябва да изиграя колкото се може повече мачове. Те да ме наблюдават и да преценят, дали съм готов да се върна в Левски”, завърши интервюто си за Гонг Лъчезар Балтанов.