Иван Райчев е с основна заслуга за влизането на тима от Каварна в А група. През изминалия сезон той изигра в Източната Б група 24 мача и макар да е защитник вкара 4 гола. В турнира за купата на България той записа 5 мача и отбеляза 2 гола. Играе като централен защитник. Капитанът на Калиакра даде кратко интервю за клубния сайт:

- Работите усилено, ще се подготвите ли за подобаващ дебют в А група?

- Това е целта ни. Тренираме всеки ден и се стараем. Надявам се, че ще се представим по най-добрия начин. Радвам се, че след три опита най-после успяхме да влезем.

- Постигнахте целта си чак на третия път, какво не ви достигаше досега?

- Просто е трябвало време. Всичко следва естествения си ход. Явно сега сме по-подготвени за А група.

- Доста се затруднихте в решителния мач с Миньор Раднево и опънахте нервите на феновете, показвайки, че нямате психика за големи двубои. Ще успеете ли да промените това до старта на първенството?

- Да, работим върху това. Ако не го променим, сме за никъде. В крайна сметка това е футболът и ако можехме да побеждаваме във всеки мач, щяхме да сме в А група още от първия опит.

- Как протича подготовката, сработват ли се новите футболисти?

- Готвим се усилено, работим здраво и смея да кажа, че атмосферата е отлична. Имаме около десет нови играчи, които се сработват идеално с останалите. Това за мен е малко учудващо. Очаквах наличието на толкова различия да създаде известни проблеми, но няма такова нещо.