Вече бившият старши треньор на Калиакра Каварна Филип Филипов даде специално интервю за Гонг, след като научи официално, че повече няма да се разчита на него на треньорския пост.

Филипов заяви, че тази сутрин отваряйки спортните сайтове е научил, че ще бъде сменен.

„Мисля, че беше редно първо да ми се бяха обадили на мен, нали за това сме мъже. Като изключим този факт оставам с най-добри чувства към всички хора в този клуб Цонко Цонев, президентът Венцислав Василев и играчите. Не чувствам, че съм бил подведен или излъган от някого. Сега се надявам на коректно отношение при прекратяване на договор”, сподели Филипов.

„Мисля, че смяната е факт заради последната ни загуба от пряк съперник. На мнение съм, че Калиакра ще остане в А група, но на фона на селекцията и малкия бюджет мястото, на което бяхме до момента е напълно реално. Доволен съм от работата си за тази една година начело на отбора. Класирахме се за А група и играхме полуфинал за Купата на България”, добави вече бившият старши треньор на Калиакра.

„Аз си обичам професията и ще продължа да се занимавам с футбол. Няма да се отдавам на почивка и почвам да чета нови материали и да наблюдавам тренировъчни процеси. Не мисля, че ще ми бъде трудно да си намеря нова работа. Искам само да дам един пример в Германия Шалке 04 тръгнаха с амбицията за титлата но сега са на предпоследното място и няма треньорска смяна, за Ливърпул да не говорим”, каза още Филип Филипов.