"Наели сме най-добрите футболни адвокати, които могат да обжалват евентуално решение на Апелативната комисия на БФС пред софийски градски съд, а не в техните си съдилища, каза за БТА кметът на Каварна Цонко Цонев, който е неформален президент на ФК Калиакра.

Изявлението си Цонев направи след като от футболния клуб информираха, че са обжалвали решението на Дисциплинарната комисия на БФС, която налага на клуба и негови ръководители глоби в размер на 62 хиляди лева за несъстоялия се мач между Калиакра и Левски от 19-ия кръг на първенството на А група.

"Докато се обжалват, глобите не могат да влязат в сила, защото обжалването спира изпълнението им и мисля, че делата ни с БФС ще се влачат доста години", прогнозира Цонко Цонев.

“Освен това, очакваме решението на комисиите, които са заседавали преди Дисциплинарната комисия да излезе с вече известното си решение. А те, черно на бяло, не са констатирали нищо, защото БФС е една тайнствена организация, издаваща някакви решения, но никой не вижда точно мотивите, нито документите, на базата на които ги издава", добави кметът на Каварна.