Кметът на Каварна Цонко Цонев заяви, че очаква решението на Върховния административен съд по наложената от БФС глоба заради пропадането на домакинството на Калиакра срещу Левски.Футболната централа наказа клуба с 62 хиляди лева, след като мачът от 19-ия кръг на "А" група на 19 март не се състоя заради липса на линейка на стадиона. От Калиакра обаче обжалваха санкцията.

"Финансовата санкция вече е в софийския административен съд, така че не е точно при нас. Аз съм човек, който уважава българските институции и ще чакаме решението. Има върховен административен съд. Ако решението на съдиите е, че глобата е законосъобразна, ще е платим догодина или подогодина, когато приключат делата. Всичко подлежи на контрол. Това е положението,
нека да видим кое е крив и кой прав. Глобата е административен акт, налага се с административно решение, което винаги в България подлежи на обжалване. Имам си юридически екип, бил съм адвокат, имам горе-долу представа от административно право. Знам само, че решението е незаконосъобразно. Съдът ще трябва да прецени", каза Цонев.

"БФС трябва да уважава законите в България, да се съобразява с това, което е по законодателство. Ние няма с какво да се съобразяваме. Вече ми писна да слушам, че тази седмица, ако не платим 62 хиляди лева в понеделник, ще ни изхвърлят. Следващата седмица намалиха на 15 хиляди и тя мина. Другата седмица не знам какво ще измислят. Пускат в медиите някакви си техни становища. Те трябва да знаят, че в България си има съд и той ще решава казуса. От тук нататък мисля, че няма какво да се коментира. Във футболния съюз има юристи, те ще им обяснят точно за какво става дума", каза още Цонев.

"Вчера чук председателя на Дисциплинарната комисия, че ние сме се опитвали да се разпрострем във времето, за да съберем пари. Аз на този господин мога да му кажа, че въпроса не е в парите, в а принципите. Решението на ДК беше абсолютно арогантно, нагло и безпрецедентно. Ние обжалваме заради това, защото утре и на друг клуб може да се случи. Те ни били дали по-малко наказание, те може би трябваше да ни дадат 600 хиляди примерно, за да смятат, че е голямо наказанието. Това са абсолютно безотговорни изказвания като предвид факта кои участваха в това заседание", допълни той.

Цонев изрази съжаление, че е подкрепил Борислав Михайлов при избора му за предизент на БФС срещу кандидатурата на бившия шеф на централата Иван Славков.

"Единственото, за което съжалявам пред годините, че съм го подкрепил него и Лечков като се кандидатираха първия път и тогава Иван Славков, вечна му памет, беше кандидат. Тогава го подкрепих Борислав Михайлов ние и много други клубове. Много съжалявам, извинявам се на всички клубове, съжалявам явно решението ни е било много грешно. Да не забравя този човек, че
тогава се молеше и ние го подкрепяхме. Той и Лечков бяха като апостоли сред клубовете, ходеха да търсят подкрепа. Човек наистина когато гласува, не знае какво ще се случи след някоя друга година, но сега с течение на времето аз съжалявам, че Батето не остана президент на футболния съюз и утре мачът ще
започне с едноминутно мълчание, за да почетем паметта му, тъй като беше голям спортен деятел, голям българин и много съжалявам, че остави празно място в спорта след себе си, но тези, които сега са там в сравнение с него са няма да казвам какви . . . един човек на една аерогара го каза в сравнение с
Батето какви са всички във футболния съюз. Затова пак казвам искрено съжалявам, извинявам се на всички, но понякога и ние правим грешки", каза Цонев.

Кметът на Каварна е оптимист, че отборът ще остане в елита. "Ако подценим само един мач, било със Сливен или в Видима, си отиваме в Б група. Това е положението. Ако играем добре, значи е добра програмата. Най-важното е нещата да се решат на терена, ако не сме в А група значи, че сме изпаднали, защото сме играли слабо, а не какво е в момента с всякакви секири, брадви, тесли. Трябва да ви кажа, че играем срещу противниците и срещу целия футболен съюз. Много е тежко, но не се оплакваме", каза Цонев.

"Ние искаме да си играем нашите мачове, получихме си служебната загуба, оттам нататък тия незаконни решения, които ги взеха, защото някои ги беше поръчал, си в проблем на футболния съюз. Оттук нататък си играем футбол, линейките са ни наред, пожарната ни е в добро състояние, всичко е наред, стадиона е перфектен, отбора е в добра форма", каза още Цонев.