Важно ли е да имаш лоби в българския футбол? Е, как да не е важно. На какво да разчиташ тогава? На себе си? ОК. Ще ти стигне най-много за място в средата на класирането пряко сили.

Вижте Черноморец. Три години наливат пари в стадиони и кампуси, сега вече по-малко, но нали си нямат лоби при Боби завалиите... Почти няма мач, в който да не са ощетени. И почти няма такъв, в който да са им помогнали. Помощник ще зачете изравнителен гол във вратата им в последните секунди, главен ще свири дузпа срещу тях, може и човек да изгони за авторитет. Местят им мачове както им хрумне в БФС. Абе, всяка жаба да си знае гьола.

Ами Калиакра? Скочиха на БФС и законът се стовари с цялата сила върху Кметъла. Сега да кихнат в Каварна, пак ще ги накажат. Опълчиха се на системата....

Ако нямаш лоби, делегатите сякаш гледат с телескопи твоите мачове. И виждат всичко в детайли. А иначе са слепи, глухи и неми. Няма никакви свастики по стадионите, а сачмите се оказват изстреляни от... тестисите на самите фенове.

Та нямаш ли лоби при Боби, си като младоженец без „оръжие“ на собствената си сватба. На която за подарък получаваш брадва.